[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”4/6″]

[/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hardsteen vensterbanken

Een vensterbank van hardsteen is een populair materiaal. Deze steensoort is doorgaans blauwgrijs van kleur, wat een mooie toevoeging is aan de meeste huishoudens. Bij Stoneland werken wij met twee soorten hardsteen: Belgisch hardsteen en met Chinees hardsteen. Beide soorten natuursteen hebben een tijdloos karakter, waardoor deze vensterbanken moeiteloos aansluiten bij je leefwereld. Hedendaags, klassiek of landelijk, de kans is groot dat een vensterbank van hardsteen bij jouw stijl aan zal sluiten.Hardsteen is een sedimentgesteente. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit een relatief zachte steensoort. Hardsteen is dan ook minder kras-, hitte- en vuilbestendig dan natuursteen als graniet of materiaal als composiet. Dit neemt niet weg dat hardsteen een geliefde steensoort is, mede door het opvallende uiterlijk. Aan het oppervlak zijn namelijk de typerende fossielen zichtbaar. Afhankelijk van het gebied waar het steen is gewonnen, verschillen deze fossielen in grootte en vorm.Wat is hardsteen?

DE EIGENSCHAPPEN VAN BELGISCH HARDSTEEN

Belgisch hardsteen is een populaire soort kalkzandsteen. De steen heeft een blauwgrijze kleur, vandaar dat Belgisch hardsteen ook wel eens Blauwsteen wordt genoemd. Belgisch hardsteen heeft een hogere prijs van Chinees hardsteen, maar deze steensoort is zeer bijzonder. Het bevat namelijk vele kleine skeletten en fossielen van zeedieren van miljoenen jaren geleden. Je zou dus wel kunnen zeggen dat je een archeologische vondst in huis haalt wanneer je kiest voor vensterbanken van Belgisch hardsteen.

DE EIGENSCHAPPEN VAN CHINEES HARDSTEEN

Chinees hardsteen wordt, zoals de naam al zegt, gewonnen in China. Deze steensoort bestaat voor zo’n 30% uit dolomiet en heeft geen fossiele resten. Mocht je dus op zoek zijn naar hardsteen zonder fossielen, dan kun je het beste kiezen voor Chinees hardsteen. Afhankelijk van de groeve waarin het Chinees hardsteen wordt gewonnen, heeft deze steensoort kenmerkende eigenschappen. Zo varieert de kleur van lichtgrijs tot donkergrijs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]